Bo- og behandlingssted for voksne psykisk syge

Kontakt os på tlf: 98 33 67 33 eller på mail: info@svanebo.dk

Se ledige pladser

Skal vi ringe dig op?

Udfyld felterne, og vi kontakter dig​

 
 

Vælg:

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Aktivitetstilbud

Motion

Svanebo har forskellige aktivitetstilbud til husets beboere, som passer til alle. Der kan tilbydes eget motionsrum med mulighed for personlig træner og individuelle motionsplaner. Der er også mulighed for at meditere, opbygge sociale relationer ved hjælp af motion, som f.eks. bordtennis, badminton samt lange og korte gåture.

Har vores beboere lyst til at dyrke motion alene kan dette også lade sig gøre. Der er f.eks. mulighed for at tage i svømmehal eller bringe egen hest med. Læs mere om mulighederne herunder. 

Motionscenter

Der er på Svanebo mulighed for motion, aktiviteter og udflugter. I samarbejde med personalet kan der udarbejdes et personligt træningsprogram, som passer til den enkeltes behov, træningsevne og niveau. Derudover tilbyder personalet at deltage i træningstimen for at øge motivationen og dermed støtte den enkelte i træningsprogrammet. Beboerne kan gennem motion afprøve udfordrende øvelser, som kan være grænseoverskridende og angstprovokerende for dem at prøve til dagligt. Svanebos personale og trygge rammer vil skabe en god oplevelse omkring motion, så det kan være med til at give ro i sindet. 

Meditation

En del af tiden i motionsrummet bruges også til meditation. Når der udøves meditation med husets beboere kan det have mange gode virkninger med sig. Hos Svanebo har vi observeret følgende positive effekter:

•​ Mindre stress

•​ Roligere sind

•​ En følelse af harmoni og balance

•​ Mere effekt af udvikling og sport

•​ Mere livsglæde

•​ Velvære i kroppen

•​ Mere nærvær og opmærksomhed

Timerne i motionsrummet bliver en del af det strukturerede ugeskema, som er en del af husets miljøterapi.

Opbygning af sociale relationer

​Hos Svanebo værdsætter vi sociale relationer med respekt for det enkelte individ i huset. Vi har erfaret, at sociale relationer kan have gode resultater for beboerne, da psykiske lidelser ofte forårsager ensomhed.

Tennis

Derfor benyttes blandt andet bordtennis som en del af det sociale fællesskab i huset.​

Svømmehal og badminton

Svanebo har et godt samarbejde med det lokale idrætscenter, hvor husets beboere kan tage i svømmehal eller spille badminton. Der er mulighed for at benytte disse udenfor offentlig åbningstid. Se mere under følgende link: 

terndrupby.dk/idraetscenter/svoemmehallen.html

Korte og lange gåture

Til dagligt benytter Svanebo tre gåruter (stor, mellem, lille), som ligger omkring Terndrup. Indimellem kører vi til naturskønne områder eller byer, hvor vi går kortere eller længere ture.

Mulighed for opstaldning af hest i nærområdet

Der er også mulighed for at bringe egen hest, da vi har kontakt til opstaldning ikke langt fra bostedet.​

​Kost

Individuelle kostplaner og fokus på sund kost

Hos Svanebo har vi fokus på sund kost. Som en del af vores miljøterapi spiser vi i fællesskab. Ligeledes er husets beboere, som en del af det strukturerede ugeskema, deltagende i forberedelserne til både frokost og aftensmad. Er der specielle behov, kan der fra personalet ydes støtte hertil. Huset har desuden et samarbejde med en diætist, som vi kan modtage undervisning og råd fra.

Kreativ værksted

Svanebo har også et stort udvalg af kreative aktiviteter, som kan være med til at udtrykke beboernes følelser og dermed også lindre nogle af de psykiske smerter. Vi tilbyder et kreativt værksted, hvor der blandt andet kan arbejdes med keramik, maleri, glaskunst og fremstilling af cremer. Dette er et udsnit af de mange tilbud der er mulighed for på baggrund af fælles interesser eller ønsker.

Fiskeri

Svanebo tager tit afsted på fisketure til omkringliggende put and take søer, og når vejret er til det sejler vi med Klaus ud på Mariager fjord og fisker fra jolle. Se mere under linket: 

http://www.medestedet.dk/

Oplevelsesture ud af huset

Som en del af ferier og Svanebos sociale liv kører vi tit på heldagsture. Vi har været på rundfart i danske forlystelsesparker, dyreparker og biografer. Flere gange er turen gået til Liseberg i Gøteborg med overnatning.​

Ferier

Hver sommer tager Svanebo på en uges ferie. Det er ferie i udlandet eller i Danmark, hvor der bliver taget hensyn og hvor der er plads til alle. Ferien bliver betalt gennem fælles opsparing og på denne måde har alle råd til at komme med.

Ud af huset

VUC Aalborg og Hadsund.  http://www.vucnordjylland.dk/

Sindskolen i Aalborg.

http://www.sindskolerne.dk/

Praktiksteder i lokalområdet.

Nyheder

11.01.19

Svanebo ønsker et godt nytår

nytår

29.11.18

Skøn og flot men kold tur til Blokhus i går

img_3544

img_3542

23.10.18

Svanebo er klar til halloween

halloween

10.09.18

Dejlig tur til zoo

zoo

19.06.2018

Sjov tur med fodboldgolf

golf

22.05.18

Dejlig sommertur til Blokhus

img_8194

Vi tilbyder følgende

Velkommen til Svanebo

Om huset Svanebo

Menneskesyn

Aktivitetstilbud

Målgruppe

Nyheder

Svanebo

Mølledamsvej 4

9575 Terndrup

Telefon: 98 33 67 33

CVR: 21963577

E-mail: info@svanebo.dk

Svanebo
Mølledamsvej 4
9575 Terndrup
Tlf.: 98 33 67 33
CVR: 21963577
info@svanebo.dk