Bo- og behandlingssted for voksne psykisk syge

Kontakt os på tlf: 98 33 67 33 eller på mail: info@svanebo.dk

Se ledige pladser

Skal vi ringe dig op?

Udfyld felterne, og vi kontakter dig​

 
 

Vælg:

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hjælp til personlighedsforstyrrelser​

Personlighedsforstyrrelse er en psykisk lidelse, som til tider kan være svær at definere, for hvornår er man personlighedsforstyrret?

Der er dog nogle træk, som ofte ses hos patienter, der har en personlighedsforstyrrelse med afvigende personlighedstræk. Vi ser, at denne psykiske lidelse kan være svær at håndtere selv, da man ikke har fuld kontrol over den person, man er. Man kan f.eks. opleve ubehag ved sociale relationer og nærvær. Man kan også definere en personlighedsforstyrrelse ved, at personligheden hos patienten er konstant og karakteristisk, men at den kan forværres i visse situationer, hvor personligheden virkelig kommer til udtryk. Det kan være i følelsesladede situationer, nye omgivelser eller i forbindelse med sociale arrangementer.

Borderline

Der er forskellige typer for personlighedsforstyrrelser. Én af de mest kendte er borderline.

Her er der tale om en emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse, hvor følelser kan være svære at kontrollere. Det varierer fra patient til patient hvor meget sygdommen kommer til udtryk.

Udover de følelsesmæssige personlighedsforstyrrelser, har et menneske med diagnosen borderline svært ved at agere i et fællesskab. Deres forståelse af en kultur kan også afvige meget fra det forventede og accepterede. Vi ser, at patienter med borderline har en tendens til at handle impulsivt grundet deres humørsvingninger og psykiske ustabilhed. Den usikre selvopfattelse kan også være afgørende for graden af borderline hos den enkelte patient.

Behandling af personlighedsforstyrrelse

Der findes flere behandlingsmetoder til patienter med borderline. Det kan blandt andet være psykoterapi, herunder samtaleterapi. Behandlingen gør, at patienten opnår redskaber til selvhåndtering af personlighedsforstyrrelser, som humørsvingninger og negativ selvopfattelse.

Serviceloven §107

Kommunalbestyrelsen kan tilbyde et midlertidigt ophold i boformer til personer, som på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer har behov for det.

Læs mere om serviceloven §107.

​​

Nyheder

11.01.19

Svanebo ønsker et godt nytår

nytår

29.11.18

Skøn og flot men kold tur til Blokhus i går

img_3544

img_3542

23.10.18

Svanebo er klar til halloween

halloween

10.09.18

Dejlig tur til zoo

zoo

19.06.2018

Sjov tur med fodboldgolf

golf

22.05.18

Dejlig sommertur til Blokhus

img_8194

Vi tilbyder følgende

Velkommen til Svanebo

Om huset Svanebo

Menneskesyn

Aktivitetstilbud

Målgruppe

Nyheder

Svanebo

Mølledamsvej 4

9575 Terndrup

Telefon: 98 33 67 33

CVR: 21963577

E-mail: info@svanebo.dk

Svanebo
Mølledamsvej 4
9575 Terndrup
Tlf.: 98 33 67 33
CVR: 21963577
info@svanebo.dk